Omgeving

 

 

Op zeer korte afstand van de accommodatie is het hoogveenreservaat het Bargerveen gelegen, een van de weinig overgebleven hoogveenreservaten van Nederland. Het Bargerveen is een hoogveenlandschap met moerassen, vochtige graslanden, heide en bos.

 Er leven meer dan 200 soorten vogels, maar ook dagvlinders, bijzondere libellesoorten,  bunzingen, wezels, reeën, adders en gladde slangen. Een waar luilekkerland voor de natuurliefhebber. In het gebied zijn diverse fiets-en wandelroutes uitgezet, om van al dat moois te kunnen genieten. U kunt hier uren ronddwalen zonder ook maar een mens tegen te komen. De kans is des te groter om oog in oog komen te staan  met een ree!


 

Tot 1850 was het zuidoosten van Drenthe nog een ongerept gebied. Rond die tijd werd begonnen met het steken van turf, ook wel het bruine goud genoemd. Gedroogde turf was een heel goede brandstof en aardig wat geld waard. Toch bleven de turfstekers straatarm en leefden met hun grote gezinnen in kleine plaggenhutten.

De leefomstandigheden waren onmenselijk. In het veenpark wordt u mee teruggenomen in de tijd van de veenarbeiders.


 

Maar ook het buitengebied van Emmen is zeker de moeite waard.

In Schoonebeek zijn het Westerse-en Oostersebos gelegen, hier bevinden zich monumentale boerderijen in een beschermd dorpsgezicht. Voor heel even lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. De stad Emmen heeft u veel te bieden, een mooi centrum, uitgaansgelegenheden, restaurants en niet te vergeten het Noorderdierenpark. 

Er is genoeg te zien, te beleven en te doen in het nog onontdekte zuidoosten van Drenthe.Wij heten u alvast van harte welkom!